Usein kysyttyä

Bilebändi Joyride usein kysyttyä

UKK – FAQ – USEIN KYSYTTYÄ – INFO

Olemme keränneet tälle sivulle kysymyksiä, joita meiltä on tiedusteltu yhteydenottojen lomassa. Tämä osio kannattaa siis tutkailla läpi, jos jokin asia mietityttää.

Mikäli et löydä vastaustasi, voit lähettää kysymyksesi meille lomakkeella. (lomake löytyy sivun alaosasta).

Usein kysyttyä – Joyride keikalla

Missä JOYRIDE esiintyy?

Esiintymisemme ovat noin 90% yksityistilaisuuksia. Teemme myös kyllä julkisia esiintymisiä.

Pääsettekö myös yritystilaisuuksiin?

Yritystilaisuudet ovat meille tuttuja. Pikkujoulut, kesäjuhlat, vuosijuhlat sekä muut tilaisuudet hoituvat mutkattomasti ja ammattitaidolla.

Perustietoa JOYRIDE-yhtyeen toiminnasta keikoilla

Joyride toimittaa keikkapaikalle itsensä ja esiintymistä varten tarvittavan äänikaluston. Kaluston pystyttämiseen ja soundcheckiin tarvitsemme aikaa n. 2 tuntia. Purkamiseen menee n. 45 min. Yhtyeeltä löytyy laadukas äänentoistokalusto, jonka tarjoama äänenpaine kattaa parhaimmillaan n.600 hengen tilan. Useimmiten olemme soittaneet n. 50-150 hengen juhlissa.

Voitteko tuoda laitteenne jo päivällä juhlatilaan?

Voimme tulla kasaamaan kalustomme päivällä valmiiksi, mikäli juhlapaikka sijaitsee alle 30km päässä “tukikohdastamme”, joka tällä hetkellä sijaitsee Keravalla. Muussa tapauksessa ei.

Mitä saan, kun tilaan JOYRIDE:n?

Kun tilaat Joyriden esiintymään, saat yhtyeen joka soittaa coverbiisejä laidasta laitaan. Bändin muusikoilla on vuosien kokemus soittamisesta ja yleisön viihdyttämisestä. Ideana on soittaa laadukas keikka kohtuuhinnalla, meiningistä kuitenkaan tinkimättä. Useinmiten ensimmäinen setti on kevyempää ja siitä eteenpäin meno yltyy. Saat siis laadukkaan bändin, jolla on ammattimainen ote, hyvä äänentoisto ja valokalusto.


Usein kysyttyä – Kamojen lainaaminen/vuokraaminen

Onko teidän äänentoistolaitteita mahdollista käyttää musiikin toistamiseen?

Kyllä. Niin kauan kuin olemme paikalla ja laitteemme ovat kytkettyinä niin voimme asentaa ulkoisen soittimen mikseriimme ja voitte soittaa sitä kautta musiikkia.

Voimmeko lainata mikrofonia puhetta tms. varten?

Kyllä voitte. Meillä on yleensä mukana ylimääräinen mikrofoni, jota voi lainata.

Äänentoisto ja esitystekniikka

Mikseriimme voi kytkeä tausta- tai taukomusiikkia varten puhelimen, MP3-soittimen, läppärin tai minkä tahansa muun ulkoisen soittolaitteen. Lisäksi bändiltä löytyy värivaloja tunnelmaa luomaan ja tarvittaessa savukone (lupa savukoneelle kannattaa kysyä etukäteen, emme käytä konetta ilman tilanomistajan lupaa). Joyride ei vastaa palohälytykseen johtavista kustannuksista. Meidän kautta voitte vuokrata myös äänentoistoa ja esitystekniikkaa. Mm. bilekaiutin on suosittu bileiden jatkaja, kun bändi on lopettanut. Lue lisää vuokraamisesta ja kalustosta tästä linkistä.

Teillä varmasti kitara mukana, saako sitä lainata jos juhlaporukasta joku innostuu?

Soittimet ovat yhtyeen jäsenille hyvinkin läheisiä. Soittimet ovat myöskin jäsenten työkaluja, joten soittimia emme valitettavasti lainaa.

Laulattaa niin vietävästi ja haluaisin esiintyä juhlayleisölle bändin soittaessa, voinko lurauttaa ”värssyn” bändin kanssa?

Jos haluatte esiintyä bändin kanssa, tulee siitä ilmoittaa meille hyvissä ajoin. Teemme settilistamme etukäteen noudattaen ”draaman” kaarta. Ex tempore-vedot sekoittavat, pidentävät esiintymisiä ja etukäteen tehdyn settilistan kappaleita joudutaan karsimaan pois. Ymmärrämme kyllä kun laulu/puhekärpänen puraisee, mutta Joyride ei ole taustabändi, eikä jukeboxi, suosittelemme harkitsemaan karaokelaitteiston hankkimista tilaisuuteen, mikäli enemmänkin ”värssyn” vetäjiä juhlakansasta löytyy. Etukäteen sovitut esiintymiset toimivat parhaiten kun ne tapahtuvat yllättäen, harjoiteltuina, sopivassa sävellajissa ja sovitussa hetkessä.

Usein kysyttyä – Esiintymisestä

Kuinka kovaa soitatte, tarvitsemmeko korvatulpat?

Joyride soittaa äänenvoimakkuudella, joka on sovitettu tilan mukaan. Emme siis laita volyymejä tappiin ja mouhi ihmisten tärykalvoja rikki, sillä live-musiikkia voi soittaa myös pienemmällä äänenvoimakkuudella. Pitää kuitenkin muistaa, että livetilanteessa äänenvoimakkuus saattaa olla aika luja, varsinkin kaiuttimien välittömässä läheisyydessä. Kokemuksesta tiedämme, että liian hiljainen volyymi latistaa tunnelman sekä tekee bändistä seinäkoristeen. Haluamme esiintyä ja olla näkyvillä. Liian luja musiikki taas tyhjentää tanssilattian.

Kuinka pitkään soitatte?

Kaikki on sovittavissa. Keskimäärin olemme soittaneet noin pari tuntia tilaisuuksissa joissa olemme esiintyneet. Tämä on useimmiten yksi, kaksi tai kolme settiä. Kun esiintymisemme on lyöty lukkoon, tulee sopia musiikin alkamis- ja loppumisaika sekä soiton pituus. Tämä on siis sopimuskysymys.

Paljonko tarvitsette tilaa soittamiseen?

JOYRIDE-yhtye on nelihenkinen ja soittotilaa tulisi olla sen mukaan. Mielellään 6-10m2 neliömetriä. Mikäli tilaa on vähemmän niin siitä olisi hyvä infota etukäteen. On mahdollista sijoittaa soittajia niin että osa on lavalla ja osa esimerkiksi lattialla mikäli lava on pieni. Mikäli varsinaista lavaa ei ole, ei sekään ole ongelma. Pääsääntöisesti voidaan sanoa että sopu sijaa antaa ja aina on mahduttu soittamaan paikassa kuin paikassa.

Onko teillä keikka-asuja?

Yhtye pukeutuu tilaisuuden mukaan. Häihin kauluspaitaa ja siistiä housua, baarikeikalle hieman rokimpaa. Tilaajan ei tarvitse hävetä bändiä, eikä bändi näytä siltä, että on soittamassa väärässä tilaisuudessa.

Mitä jos tilaisuutemme aloittaminen viivästyy tai soittoaikaanne tulee muita muutoksia?

Olettamuksena on se, että aina voi sattua lähes mitä tahansa. Aikataulut saattavat venyä ja yhtye ymmärtää sen. Kannattaa kuitenkin muistaa että useimmiten musiikkia saa soittaa vain tiettyyn kellonaikaan asti, joten kannattaa laittaa bändin soittoaika tarpeeksi aikaisin ettei soitto lopu kuin seinään.

Mitä jos yhtyeenne jäsen sairastuu ettekä pääsekään paikalle?

Tähän mennessä emme ole joutuneet perumaan yhtään keikkaa. On kuitenkin tosiasia, että mitä tahansa voi tapahtua. Sairastumisen varalle meillä on muutama tuuraaja, joita saamme hälytettyä lyhyelläkin varoitusajalla. Jos kuitenkin käy niin sanottu ”force majeure”, emmekä pysty soittamaan keikkaa, ilmoitamme siitä ensitilassa.

Usein kysyttyä – Settilistasta

Voinko nähdä biisilistan etukäteen?

Toki. Yleensä teemme listan ainakin osittain paikan päällä ja siksi lopullisen biisilistan kuulee yleensä vasta kun bändi soittaa.

Kuinka monta kappaletta settinne sisältää?

3x45min = n.35 kappaletta, 10-12 kappaletta/setti. 2x45min = n.24 kappaletta, 10-14 kappaletta/setti. 2x60min = n.30 kappaletta, 15-18 kappaletta/setti.

Huomasin että biisilistanne käsittää kymmeniä biisejä, saanko valita kappaleita?

Biisilistamme on pitkä ja käsittää kappaleet, joita olemme treenanneet/esittäneet. Muutaman toiveen ohjelmistostamme (https://bilebandijoyride.com/ohjelmisto/) voi esittää ja tietyn tyylistä musiikkia voi pyytää esitettäväksi. Esimerkiksi jos haluatte suurimmaksi osaksi suomenkielistä musiikkia niin huomioimme kyllä toiveita. Kuitenkin toiveiden esittäminen tulee tapahtua noin kahta kuukautta ennen keikkaa, jotta yhtye ennättää harjoittelemaan kappaleet priimakuntoon. Kannattaa huomioida, että kaikkia toiveita ei aina voida toteuttaa vaikka ne tulisivat ajoissa. Sesonkiaikana mm. kesällä teemme hyvin paljon keikkaa ja silloin kappaleiden treenaaminen on vaikeaa, koska olemme tien päällä hyvin paljon. Toivekappaleet olisikin hyvä toimittaa mahdollisimman aikaisin. Voimme toteuttaa setin ulkopuolisia kappaletoiveita mahdollisuuksien mukaan yhden tai kaksi kappaletta. Yhtyeen jäsenillä on useamman vuoden kokemus esiintymisestä, joten osaamme koota biisilistan draamankaaren ja saamme porukan joraamaan taatusti. Voitte siis huoletta jättää biisilistan laatimisen meillekin.

Onnistuuko encore?

Kyllä onnistuu. Pari ylimääräistä biisiä settiin ei haittaa. Kuitenkin jokainen keikka loppuu aikanaan, joten hyvän maun rajoissa on hyvä pysytellä, eikä venyttää keikkaa loputtomiin.

Usein kysyttyä – Hinnoittelusta

Paljonko maksaa tilata yhtyeenne soittamaan tilaisuuteeni?

Tämä ei ole yhtyeen jäsenien päätoiminen työ, joten olemme keskiarvoa huokeampi yhtye. Tiedämme tämän, sillä olemme pyörineet musakuvioissa vuosia. Hintaan vaikuttaa tilaisuus, tilaisuuden kesto, matkan pituus, ym. Palkkio on yhtyeen ja tilaajan välinen sopimus. Yhtyeellä on oma äänentoisto ja kuljetuskalusto, joten tämäkin alentaa hintaamme. Emme siis joudu vuokraamaan erikseen autoa, äänentoistolaitteita tai miksaajaa. Sanalla sanoen olemme kohtuuhintainen cover-bändi. Hintamme on keskimäärin tuhatkaksisataa euroa.

Mistä tietää että olette hyvä bändi ja teidät kannattaa ottaa tilaisuuteemme soittamaan?

Olemme osaava yhtye, joka viihdyttää antaumuksella. Teemme sen minkä lupaamme ja pidämme sanamme. Olemme kohtuuhintainen bilebändi, joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme kehno ja keskinkertainen. Meininki on taattu ja teemme kaikkemme että yleisö viihtyy ja lähtee kotiin hymyssä suin.

Usein kysyttyä – Kontaktin ottaminen

Jos haluan teidät esiintymään tilaisuuteemme, niin miten toimin?

Ensiksi kannattaa ottaa yhteyttä. Voit ottaa yhteyttä lomakkeella (menusta kontakti), sähköpostitse tai soittamalla. Kysellä saa ja kannattaakin, eikä se sitouta mihinkään. Kerro meille tilaisuutesi luonteesta ja ajankohdasta niin kerromme lisää. Osaamme myös kysellä meille tärkeistä asioista, jotka auttavat siinä että tilaisuutesi on onnistunut eikä paikan päällä tule yllätyksiä tai takapakkia. Kannattaa ottaa yhteyttä ennemmin, ei myöhemmin. Näin saat heti tiedon olemmeko vapaita juuri sinun tapahtumasi ajankohtana. Välillä keikkakalenteriimme on buukattu tilaisuuksia jopa vuoden päähän. Ei siis kannata odottaa, vaan kysellä rohkeasti, olemme oikein mukavia kavereita.

Lue tietosuojaseloste 

USEIN KYSYTTYÄ – KYSYMYSLOMAKE